Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.
Izbornik

Crkva i Biblija su međuovisni u nastanku i tumačenju

Kategorija: Pismo i Predaja

NE BUDIMO PROTUSLOVNI KAD SU POSRIJEDI OVE TRI KLJUČNE STVARI:

  • Tko ne priznaje Boga kao Stvoritelja ovog toliko inteligentnog i inteligibilnog mikro i makrokozmosa, pridaje energiji ili materiji božanske epitete!
  • Tko ne priznaje Gospodina Isusa Krista kao Raspetoga i Uskrslog Gospodara duhovnog i maetrijalnog svijeta, drži nepouzdanima ona najpouzdanija svjedočanstva očevidaca utvrđena krvlju kreposnog mučeništva!
  • Tko ne priznaje Bogom za-danu apostolsku sukcesiju u Crkvi, podliježe samozvanom učiteljstvu i tradiciji pod krinkom neovisnosti Biblije, dok su u biti Crkva i Biblija međuovisni i u vjerodostojnom nastanku i u navještaju!

**Ispričavamo se što je u nekim dijelovima prijevod slobodniji jer se imalo nakanu da bude što sveobuhvatniji a koncizniji.

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena – Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Preporučujemo

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2020. Sva prava pridržana.