Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.
Izbornik

Hrvoje Cirkvenec: urednik koji se “osobito iskazao” cenzuriranjem čitateljstva

Kategorija: Pseudokatolicizam

Nakon što smo objavlili članak „Križ života virtualni glasnik sekularnog pseudokatolicizma“, do danas nam se javljaju čitatelji s pozitivnim reakcijama na taj naš osvrt. Ovdje smo se odlučili prenijeti jedno interesantno reagiranje čitatelja, koji nam pruža „produbljeni uvid“ u metode deformiranja javnosti, koje upotrebljava portal „Križ života“. Taj portal komentare čitatelja (koje su odlučili objavljivati uz svaki svoj članak) ne “skida” zbog toga što bi možda bili uvredljivog sadržaja, nego također i zato što se ne slažu sa političkim nazorima uredništva. I onda, naravno, čitateljstvu sugeriraju kako su njihovi pseudokatolički nazori tobože jako popularni među katolicima: nitko se ništa ne buni…

Evo izvještaja čitatelja:

Pišem u vezi onoga vašeg (valjda je vaš) članak o portalu Križ Života, na katolik.hr.
Prije svega, hvala vam!
Neko vrijeme čitam taj portal i ne mogu vjerovati šta se u njemu sve piše, nije mi jasno kako nitko ne reagira na to. Neke sam članke čak pokušao komentirati, bez uvredljivoga sadržaja (nešto tipa, papa je Kristov namjesnik, treba mu samo vjerovati), i niti jedna komentar nije objavljen samo zato što oni prvo provjeravaju sve komentare.
Izvrijeđali su, sve u vidu fine kritike, koncert grupe Zakon Neba (na kojemu sam bio i uopće nije loše zvučao), a o komentarima gostovanja studentskog kapelana Damira Stojića prošle nedjelje na HRT-u da i ne govorim. Niti jedna pozitivan komentar.
Hvala vam na članku, sad mi je lakše jer vidim da ima još onih koji razmišljaju normalno. Taj portal je čista anticrkvena propaganda. Ja vjerujem Crkvi, bez obzira na sve. Ako ju je Krist postavio i rekao da ju ni vrata paklena neće nadvladati onda je to tako.
Samo se pitam kako su se ti “teolozi” pojavili? Valjda su studirali na katoličkim fakultetima… 
Uff raspisao se…
Hvala još jednom! 
Bog vas blagoslovio! Od sad pratim katolik.hr.
I. V. (podaci poznati redakciji “katolik.hr”)
Eto, kratko i jasno. 
Pozivam čitateljstvo da, imajući u vidu gore navedenu informaciju o „uređivanju“ komentara čitatelja na „Križu života“, s nama pročitaju slijedeće riječi vrlog nam Hrvoja Cirkvenca, urednika “Križa života”1, gdje on kritizira don Damira Stojića što ne postupa sa pismima čitatelja portala http://www.studentski-pastoral.com/ na natprosječno pažljiv način: 
Valja podsjetiti kako je nedavno naša redakcija kontaktirala studentskog kapelana don Damira Stojića te zamolila da prokomentira nove projekte studentskog pastorala. Kapelan je na bahat i bezobrazan način odbio dati izjavu portalu, o čemu smo obavijestili i čitatelje našeg portala. Na pitanje zašto ne želi dati izjavi portalu Križ života nije želio odgovoriti već je prekinuo telefonski poziv. …Križ života je želio s dobrim namjerama opširnije predstaviti studentski pastoral i informirati čitatelje o toj tematici te radu studentskog kapelana … Križ života je želio također predstaviti internetsku stranicu studentskog pastorala koju vodi kapelan Stojić, a na kojoj ni danas, dva tjedna nakon otvaranja, kapelan nije objavio (napisao) ni jedan odgovor na pitanja studenata.
Tako, don Stojić je „kriv“ što na pisma čitatelja ne odgovara istog dana. Valjda bi se trebao u postupanju sa pismima čitatelja ugledati na posvemašnju „eleganciju“ koju u postupanju sa reagiranjima čitatelja iskazuje Hrvoje Cirkvenec. 
Pometi najprije pred svojim vratima, Hrvoje.
Dario C.

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena – Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Preporučujemo

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2020. Sva prava pridržana.