Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.
Izbornik

Izbori u Americi: Sotona u borbi za prevlast

Kategorija: Dženderizam

Ovi izbori za predsjednika Sjedinjenih Američki Država su jedinstveni po mnogo čemu. Nikada u povijesti nisu mediji cenzurirali predsjednika, a u isto vrijeme tajili prljave poslove protivničkog kandidata. Nikada mediji nisu proglasili novog predsjednika, već su to mogli samo konstatirati nakon službenog proglašenja. Nikada nisu glavnostrujaški mediji pokazali toliki prijezir prema jednom predsjedniku. Nikada nije bilo toliko vijesti o nepravilnostima, lažiranjima i prijevarama s izbornim glasačkim listićima, zbog čega je čak 80% posto Trumpovih birača uvjereno da su izbori ukradeni.[1] Čak i prije izbora, samo je 22% svih američkih birača (uključujući tu i one koji su se spremali glasati protiv Trumpa) očekivalo poštene izbore.[2] I ono o čemu želim ovdje pisati, nikada nije bilo toliko očita podjela na djecu svjetla, i na djecu tame (usp. 1 Sol 5,5), na djecu Krista i na djecu Antikrista (usp. 1 Iv 2,18).

Da, i nikada nije djecu tame predstavljao takozvani katolik, Sotona prerušen u anđela svjetla (usp. 2 Kor 11,14), a djecu svjetla jedan nekatolik (usp. Mt 8,10). Razlike između demokratskih i republikanskih kandidata nikada do sada nisu bile toliko eksplicitno na suprotnim pozicijama barem što se tiče moralnih vrijednosti. U povijesti su demokrati bili puno konzervativniji pa nije ni čudo da ima puno katolika članova Demokratske stranke. Međutim, demokrati su u SAD-u, slično kao pučani u Europskoj uniji, posljednjih desetljeća skrenuli skroz u lijevo. A lijevo danas više ne znači borba za radnička prava, već borba za pravo na pobačaj, na istospolne brakove, lijevo danas znači propagiranje relativizma i moralnih vrijednosti koje stoje u potpunoj suprotnosti s kršćanskim poimanjem morala. Danas je politika Demokratske stranke u SAD-u postala nespojiva s kršćanstvom, jer kultura smrti koju agresivno propagiraju demokrati u suštoj je suprotnosti s naukom Crkve, i ne samo s naukom Crkve, već i sa zdravim razumom.

Tako Joe Biden, iako nominalno katolik, predstavlja globalističku struju preko koje društvene elite nameću dženderističku omču oko vrata ne samo Americi već i cijelom zapadnom svijetu. Zato se ishod ovih izbora neće odraziti samo na Amerikance, već i na ostatak zapadne civilizacije. A ta zapadna civilizacija je utemeljena na kršćanstvu. Ne samo da je utemeljena, već je i svaka pora društva, počevši od slobodne trgovine, preko kulture i umjetnosti, do znanosti i tehnologija, prožeta i opečaćena kršćanskim duhom.  Dženderisti pak, na čelu s Bidenom u Americi, žele sve to oskvrnuti, doduše, sam Biden to čini u rukavicama, ali ako pogledamo sljedbenike dženderizma širom svijeta, vidjet ćemo doslovce skrnavljenje crkava, kipova, ljudskog tijela i duše na svakom koraku u svakoj državi, od Argentine, preko SAD-a pa sve do Poljske, nedavno smo vidjeli nasrtaje na crkve diljem i te zemlje. Pa i kod nas u Hrvatskoj svake godine gledamo parade prkosa, u kojoj nam se javno na ulicama dženderisti izruguju, pokazujući svoju nekulturu i bolesne porive, govoreći nam: vaš Bog je mrtav, vi ćete postati naši robovi (vidi više o tome ovdje). Mnogim ljudima je već um zarobljen ispraznom filozofijom dženderizma (usp. 1 Kol 2,8), pa nažalost i nekim katolicima. Joe Biden je isto toliko katolik koliko je bio i Hitler, obojica su kršteni u Katoličkoj crkvi, i to je to. Dok je Hitler svojom politikom ubio 1,5 milijun djece, Biden je svojom politikom, zalaganjem za pobačaj, dok je bio potpredsjednik SAD-a i član Senata (gotovo pola stoljeća) ubio na desetine milijuna nerođene djece. Nacisti su htjeli sebi podčiniti cijelu Europu, a dženderisti žele sada pokoriti cijeli svijet.

Nasuprot Bidenu, aktualni predsjednik SAD-a Donald Trump se otvoreno zalaže za zaštitu života od začeća do prirodne smrti, prvi je predsjednik SAD-a koji se pridružio Hodu za život. A stav o pobačaju je u današnjem društvu kao lakmus papir koji će bez greške pokazati na čijoj ste strani, Božjoj ili Sotoninoj. Što je i logično, jer ne može netko biti uistinu na strani Boga, a u isto vrijeme se zalagati za čedomorstvo, jer pobačaj nije ništa drugo već umorstvo čeda u majčinoj utrobi. Trump također podupire vjerske slobode koje su zaštićene Prvim amandmanom, a koje su bile uzurpirane u vrijeme predsjednika Obame. Tako se usprotivio najradikalnijim zahtjevima ljevičarskih LGBT grupa, koje se zalažu za ukidanje priziva savjesti kada je u pitanju hormonsko „liječenje“ osoba s rodnom disforijom, ili prenamjena spola putem operacije, ili posvajanje djece od LGBT parova, ili pružanje usluga LGBT mušterijama, i sl.[3] Kada su neka američka veleposlanstva zatražile dozvolu da izvjese LGBT zastave na svoje zgrade, Trumpova administracija je to zabranila.[4] Trump je također zabranio služenje vojske osobama s transrodnim problemima koji uzimaju hormonsku terapiju.[5]

Trump je sa svojom politikom „Prvo Amerika“ postao glavni neprijatelj globalistima, jer im je poremetio planove. Globalizam je vrlo važan alat pomoću kojeg dženderisti žele indoktrinirati cijeli zapadni svijet. Zato je Trump postao svima trn u oku. Nije problem globalizacija sama po sebi, već politika koja se nameće putem globalizacije, a to je politika novog totalitarizma, zavijena u celofan prava, ljubavi, bratstva i jedinstva. Tako prema dženderistima žena ima pravo ubiti čedo u svojoj utrobi, a da bi to ljepše zvučalo nazvali su to reproduktivnim pravima, kao da se pri pobačaju nešto reproducira. Ništa se ne reproducira, već se brutalno eliminira ljudski život. Njima su usta puna ljubavi, s time što za njih ljubav uglavnom znači seks, nema veze s kime i kako, još malo pa će se i koze uključiti u parade ponosa. Za dženderiste su svi braća, sve dok mislite isto kao oni, u suprotnom će vam prišiti neku od standardnih etiketa: homofob,  fašist, fanatik, radikal, ekstremist i sl. Jedinstvo je apsolutna kategorija, svi su jedinstveni u tome da vam treba isprati mozak do te mjere da više ne možete razmišljati svojom glavom, a ako to ne uspije onda će vas se eliminirati  iz javnog života tako da jedinstvo u jednoumlju ostane dominantno, makar na prvi pogled.

Dakle, trenutna podjela u Americi je puno više nego obična podjela između dva politička rivala. To je podjela na one koji žele život graditi uz pomoć i uz oslonac na Boga, i onih koji hoće, ne samo svoj, već i vaš život, podčiniti Sotoni i njegovim ciljevima.

A istu podjelu imamo i ovdje u Europi, i ovdje u Hrvatskoj, samo što nažalost većina katolika nije svjesna što se dešava, pa svoje glasove na izborima daju dženderistima (da nije tako ne bi imali dženderističku vladu). Mogli bi reći da danas Sotona više nego ikada „kao ričući lav obilazi tražeći koga da proždre“ (1 Pt 5,8). Zar bi mi katolici trebali gledati skrštenih ruku što se događa!? Ne, sv. Petar kaže: „Oprite mu se stameni u vjeri“ (1 Pt 5,9). Mi na zemlji smo vojujuća crkva, mi se moramo boriti protiv zla.[6] Bog neće nagraditi mlakost, naprotiv, njemu je mlakost, indiferentnost, nezainteresiranost odvratna: „Ali jer si mlak, ni vruć, ni studen, povratit ću te iz usta“ (Otk 3,16).

Otvorimo oči, cijeli kršćanski svijet se urušava, a mi stojimo šutke kao promatrači! Zar je moguće da su se samo Poljaci i Mađari kadri oduprijeti ovoj nemani dženderizma?! Pa gdje su Hrvati, predziđe kršćanstva?! Zar je moguće da smo toliko duboko pali u ponor da ne možemo izglasati kršćansku vladu na izborima? Zar smo obnevidjeli, je li moguće da u trenutnom Premijeru i Predsjedniku ne vidimo oličenje oca laži? Mi smo sami sebi potpisali smrtnu osudu. Svaki narod koji prihvati dženderizam, potpisao je sebi smrtnu osudu. Hrvati su u negativnom prirastu stanovništva s 1,4 dok je za status quo potrebno barem 2,1 dijete po obitelji. Pad nataliteta je počeo onoga dana kada smo prihvatili kontracepciju. A kontracepcija, velika dženderistička podvala, po domino-efektu, ruši kršćanski moral kao kulu od karata. Tako je iza kontracepcije odmah došao pobačaj, pa istospolni brak, a sutra će pedofilija i ostali grijesi koji do neba vape (usp. Post 18,20; 1 Kor 6,9). To je logični slijed, srušio se prvi domino, sada je to teško zaustaviti. Ako se kao narod ne trgnemo i ne shvatimo da je kontracepcija kamen temeljac dženderizma, nećemo se moći vratiti nazad k Bogu, već ćemo samo i dalje srljati u smrt.

Sotona je započeo svoj veliki projekt kojim hoće satrti one koji su svjetlost svijetu (usp. Mt 5,14), jer želi da svijet živi u tmini. U Americi, kao i u cijelom zapadnom svijetu vodi se borba između djece svjetla i djece tame.[7] Zašto je Sotona sada baš tako nasrnuo na kršćanski svijet? Pa zato što u tom svijetu još nije stekao prevlast, te se sada kao pobješnjela zvijer bori da ga preuzme (usp. Otk 13). A najveći neprijatelj ste mu vi, katolici, djeca svjetla. Nemojte kleknuti pred njim, nego mu se oduprite, pa ako treba i život svoj dajte za Krista i njegovu Crkvu (usp. Iv 15,13). Jer „tko ljubi svoj život, izgubit će ga“ (Iv 12, 25).

Ivan Poljaković

Slika: Campaign 2020

 

[1] https://lawandcrime.com/2020-election/profoundly-disturbing-nearly-80-percent-of-trump-supporters-believe-presidents-false-voter-fraud-claims/  (22.11.2020.)

[2] https://www.dailywire.com/news/poll-just-22-of-americans-think-2020-presidential-election-will-be-free-and-fair (22.11.2020.)

[3] Debunking the lies on Donald Trump’s LGBT issues | Outspoken (getoutspoken.com) (22.11.2020.)

[4] https://www.nbcnews.com/politics/national-security/trump-admin-tells-u-s-embassies-they-can-t-fly-n1015236 (17.11.2020.)

[5] https://www.nbcnews.com/feature/nbc-out/trump-s-controversial-transgender-military-policy-goes-effect-n993826 (17.11.2020.)

[6] Papa u miru Benedikt XVI. je 2012. godine na obljetnici svog rođendana pred članovima Kardinalskog zbora iznio tvrdnju da nam je potrebna vojujuća crkva kako bi pobijedili zlo: https://www.bitno.net/vijesti/vatikan/papa-benedikt-xvi-i-danas-nam-je-potrebna-vojujuca-crkva/ (18.11.2020.)

[7] Ovaj izraz je koristio nedavno i nadbiskup Carlo Maria Viganó, bivši nuncij u SAD-u u otvorenom pismu predsjedniku Donaldu Trumpu: https://www.romancatholicman.com/breaking-abp-vigano-open-letter-to-the-president-children-of-light-vs-children-of-darkness/ (18.11.2020.)

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena – Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Preporučujemo

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2020. Sva prava pridržana.