Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.
Izbornik

Katolički molitvenik na hrvatskom za “Android” pametne telefone

Kategorija: Linkovi

Grupa mladih katolika pod imenom “VZ familia” (“Vječni zaljubljenici u obitelj”, kako oni objašnjavaju) potrudila se napraviti lijep molitvenik na hrvatskom jeziku za Android pametne telefone. Nakon što sam iskušao aplikaciju, toplo je preporučujem. Autori molitvenika ne traže da im dopustite uvid u vaš adresar, niti u stranice koje posjećujete, niti u neke druge vaše podatke (kao što drugi traže, zbog čega svaki dan razmišljam da malo potkrešem broj aplikacija na svojem mobitelu).

Molitvenik možete naći tako da na Android Marketu upišete riječ “oremus”, ili da odete na ovaj hiperlink.

Aplikacija nudi doista mnogo molitava, kao u rijetko kojem tiskanom molitveniku. Uključeni su i svi psalmi. Molitve se mogu na početnoj stranici naći svrstane u nekoliko grupa (“Krunice”, “Križi putevi” itd.), ili se mogu tražiti tako da se u tražilicu ubaci ključna riječ. Pojedina molitva se može dodirom prsta na zvjezdicu ubaciti u “Favorite”, a “Povijest” će automatski popisivati molitve koje čitate u “Zadnje”, “Najčešće” i “Najdulje”. 
Koliko mogu vidjeti, sve funkcionira perfektno, uključujući mogućnost da se u “Postavkama” (preko tipke sa opcijama) podesi veličina slova.
Autori Andrea Džakula, Mario Kobaš i Zoran Babić obećaju da će nastojati često dopunjavati molitve, pa zacijelo vrijedi kod instaliranja odabrati opciju koja omogućuje automatski “update”.

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena – Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Preporučujemo

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2020. Sva prava pridržana.