Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.
Izbornik

„Molba odanih“ Papi Franji o budućnosti obitelji

Kategorija: Autoritet Crkve

Pred tekuću Sinodu o obitelji 2015,  na internetu je pokrenuta peticija pod imenom „Molba odanih“ (engl.: Filial Appeal). Molbu su pokrenuli ljudi iz miljea katoličkih laičkih udruga i obiteljskih organizacija „koji su se okupili kako bi uputili sinovski poziv papi Franji sa  zahtjevom da kategorički potvrdi katoličko naučavanje da razvedeni i nanovo oženjeni katolici ne mogu primati pričest i da su homoseksualne životne zajednice u suprotnosti s Božjim i prirodnim zakonom“.

Sve navedeno imamo sada i u hrvatskoj verziji kojega je FilialAppeal.org otvorio za govornike dragog nam jezika koji žele potpisati slijedeći tekst:

 

Sveti Oče!

U pogledu Sinode o obitelji koja će se održati u listopadu 2015. godine, odano upućujemo Vašoj Svetosti izraze svoje bojazni i nade o budućnosti obitelji.

Naš strah proizlazi iz višedesetljetne seksualne revolucije čiji smo svjedoci, a koju promiču savezi moćnih organizacija, političkih sila i masovnih medija koji dosljedno rade protiv samoga postojanja obitelji kao temeljne društvene jedinice. Od tzv. Sorbonske revolucije iz svibnja 1968. godine, moralnost je suprotstavljena i božanskom i naravnom zakonu. Postupno nam je i sustavno nametnuta tako neumoljivo zato da bi mlade u mnogim zemljama bilo moguće učiti, primjerice, odvratnoj „rodnoj teoriji“.

Katolički nauk o šestoj Božjoj zapovijedi svijetli poput svjetionika prema tom zloslutnom ideološkom cilju. Taj svjetionik privlači mnoge ljude, nadvladane ovom hedonističkom promidžbom, modelu čiste i plodne obitelji poučene evanđeljem i u suglasju s naravnim zakonom.

Vaša Svetosti, u svjetlu informacija proizišlih na prošloj Sinodi, s nelagodom napominjemo da se za milijune katoličkih vjernika, svjetionik čini zatamnjen navalom načina života koji šire protukršćanski lobiji. Vidimo, zapravo, širom rasprostranjenu zbunjenost koja izvire iz mogućnosti da je unutar Crkve otvoren put kojim bi se prihvatio preljub, dopuštanjem Svete pričesti rastavljenima i civilno oženjenim katolicima, te čak i istospolne zajednice, iako su takve prakse kategorički osuđene kao protivne božanskom i naravnom zakonu.

Paradoksalno, naše nade proizlaze iz ove pomutnje. Uistinu, u ovim okolnostima, riječ Vaše Svetosti jedini je način da se raščisti sve veća zbrka među vjernicima. To bi spriječilo razvodnjavanje samoga Kristova učenja i rastjerala tamu nadvijenu nad budućnošću naše djece kako svjetionik više ne bi osvjetljavao njihov put.

Sveti Oče, preklinjemo Vas da izreknete tu riječ. Činimo to sa srcima odanim svemu što Vi jeste i što predstavljate. Činimo to sa sigurnošću da Vaša riječ ne će nikada raskinuti pastoralnu praksu iz učenja koje su nam Krist i njegovi namjesnici ostavili jer bi to samo dodatno pridonijelo nejasnoćama. Isus nas je zaista vrlo jasno podučio da mora postojati povezanost između života i istine (usp. Iv 14,6-7) te nas, također, upozorio da je provođenje Njegova nauka jedini način da ne propadnemo (usp. Mt 7,24-27).

Dok tražimo Vaš apostolski blagoslov, utječemo se molitvama Svetoj obitelji – Isusu, Mariji i Josipu – da bi Vašu Svetost prosvijetlila u ovim presudno važnim prilikama.

 

Preporučujemo čitateljima da se pridruže potpisnicima.

Vidimo na listi potpisnika da su od poznatijih Hrvata „Molbu odanih“ potpisali naša europarlamentarka Ruža Tomašić, predsjednik Obiteljske stranke Mate Knezović i Vice Batarelo, predsjednik udruge „Vigilare“.

Od osoba koje smo spominjali na katolik.hr, „Molbu“ je potpisao kardinal Raymond Burke, biskup Athanasius Schneider, prof. dr. vlč. Dariusz Oko, njemačka publicistica Gabriele Kuby; zacijelo još ponetko čije ime nam nije zapelo za oko.

Vrijedi na listi potpisnika prepoznati (stanje na dan 15. listopada 2015.) ukupno 7 kardinala, 59 nadbiskupa i 96 biskupa, njemačku psihoterapeutkinju i katoličku spisateljicu (mnogostruko prevođenu na hrvatski jezik) Christu Meves, austrijskog sveučilišnog profesora i člana Papinske akademije za život Wolfganga Waldsteina, 17 plemića i plemkinja koje ispred imena nose prinčevske i vojvodske naslove … pogledajte sami.

 

Dario C.

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena – Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Preporučujemo

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2020. Sva prava pridržana.