Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.
Izbornik

Pisma čitatelja o sekularističkom pseudokatolicizmu

Kategorija: Pisma čitatelja

Sekularistička je medijska metodologija rada grupno, manjinsko udruživanje u stvaranju mega utjecajnih glasila. Time nastaje nesrazmjer između naravi za koju se stvar izdaje da jest, i one što u stvarnosti jest. Želi se prešutno nametnuti značajka glasnika širokih narodnih masa, uz onu demokratičnosti, iako je stvarnost upravo suprotna, i podudarna s istim totalitarnim konceptom protiv kojeg se, prijetvorno, zameću bojevi. Radi se doista o medijskom totalitarizmu, u kojem glasna manjina zbog izvjesnih okolnosti stječe monopol utjecaja nad informacijskom masom, nasuprot šutljivoj većini, čiji glas biva reprezentiran samo kozmetički. Sredstvo ostvarenja je psihološki pritisak, a cilj indoktrinacija u svjetonazore bitno relativističke podloge.

Budući da su temeljni elementi (kao što je primjetna cenzura oponirajućeg mišljenja u konceptu demokratičnosti i pluralnosti, kako na portalu tako i forumu) prisutni u radu Križa života – medijskog glasnika koji nastoji promovirati katoličanstvo po sekularističkom principu, prenosimo reakcije čitatelja na naš uvodni kritički osvrt. Puni podaci su zbog privatnosti zadržani u uredništvu.

Goran Kovačević

goran.kovacevic@katolik.hr

Foto: Vedran Vidak

 


Htio sam Vam zahvaliti da je konačno već jednom netko progovorio o tom Križu života i njegovoj nekatoličkoj naravi.

Vi sigurno znadete da iza toga portala stoji jedan ”neuspjeli” bogoslov koji na taj način liječi svoje frustracije, a i kako ste sami istaknuli nudi osobito na području spolnosti sasvim nejasne i crkvenom Učiteljstvu suprotne stavove..

U svakom slučaju, čestitam!

Svako dobro i Božji blagoslov, Vama i svima koji se trude oko širenja katoličke vjere!

S. P., katolički svećenik


Cijenjeni gospodine Horvat,

Upravo sam pročitao Vas kritički osvrt prema djelovanju vrlo štetnog portala s antikatoličkim stavovima pod nazivom “Križ života”.

Vašim tekstom sigurno ste pomogli naivnim katolicima da shvate ozbiljnost problema i da ne stavljaju linkove na “Križ života” na svojim portalima.

Sretan Uskrs zeli Vam A. L.


Poštovani,

vec neko vrijeme pratim vašu web-stranicu, a danas sam pročitavši tekst o portalu Križ života osjetio potrebu da vam se javim – i zahvalim za taj tekst.

Prije par godina tu i tamo bih posjetio Križ života, i svaki puta nakon čitanja njihovih tekstova osjećao sam nervozu i nemir. Jednom sam im čak i pisao, nakon što su objavili nešto u stilu “Crkva mora dopustiti kontracepciju zato jer je znanost u zadnje vrijeme napredovala”. A cijelo vrijeme se predstavljaju kao jako bliski Crkvi.

No da ne duljim – samo sam vam želio poslati e-mail podrske.

Srdačan pozdrav, i neka vas dobri Bog blagoslovi u svemu što radite,
N. O.


Pozdrav,

dobro ste opisali taj portal. Tamo su jako brzi da kontriraju Crkvi i njenom učenju. No mislim da zbog toga taj portal povlači sve više kojekakvih agnostika i protestanta nego katolika. Možda ima nade da se poprave.

Vaš čitatelj,
V. K.


Poštovani,

Osjećam potrebu javiti vam se, pa to i činim. Hvala Vam za ovaj mail. Znao sam te stvari onako okvirno i odavno već ne posjećujem Crkvenčeve ludosti na tom Webu, a i drugima sam to govorio. No ovdje su mi dragocjeni dokazi koje nisam znao, dokazi s konkretnim imenima i stvarima. Hvala.

D. K., katolički svećenik


Poštovani gospodine Horvat,

zahvaljujem dragom Bogu, a onda i Vama, sto ste prvi koji ste se ohrabrili i iznijeli ozbiljan i objektivan stav o portalu Križ života…

Pratim portal, ali sada već iz puke znatiželje – što li će novo donijeti? I nažalost, to nešto novo – uvijek je protiv pape, protiv svećenika, ma ukratko rečeno, protiv zdravog razuma….

Razmišljala sam i sama reagirati te poslati mail na gospodina glavnog urednika portala, no, svjesna sam da do takvih ljudi teško dopire Istina – jer su u svojoj neistini – duboko zabrazdili…

Hvala Vam još jedanput i neka Vas Bog blagoslovi…

J. V.


HVALA ZA OVAJ PRILOG…. SLUČAJNO SAM NALETILA NA JEDAN PRILOG NA PORTALU KRIŽ ŽIVOTA —

BILO JE RIJEČI O PRILOGU   ANNE MARIE GRÜNFILD NA NJEN OSVRT O IMENOVANJU NOVOG BISKUPA U LINZU :::::

JA SAM SE ZGROZILA I UHVATILA ZA GLAVU KAD SAM VIDJELA DA JE TAJ TEKST PREVEDEN NA HRVATSKI I OBJAVLJEN NA PORTALU  —  KRIŽ ŽIVOT —  TIM GORE … JER NISAM ZNALA TKO STOJI IZA TOGA…

OVAJ PRILOG OD MIRKA i GORANA MI JE MNOGO RAZJASNIO …… HVALA IM OD SRCA  — BOG IH BLAGOSLOVIO !
ne znam kako im zahvaliti za objavljenje ovog teksta… i da li će to doći do širih krugova….

SRDAČAN POZDRAV U GOSPODINU

M. E., katolička redovnica


Vaš smo tekst o Križu života objavili i na Katolicima na Internetu.Svakako Vas podržavamo jer je KŽ upravo to što ste napisali

Svako dobro i Sretan Vam Uskrs!

Katolici na Internetu
www.katolici.org


Napokon!

Bog Vas blagoslovio!

Slažem se s Vama od prve do zadnje riječi.

D. M.


Poštovani,

čestitam vam na lucidnosti kojom se raskrinkali ultra-progresivan portal Križ Života te se nadam  da ćete nastaviti s djelom istine o toj rak rani na našem medijskom prostoru!

Bog vas blagoslovio

B. P., katolički svećenik


Poštovani,

Jednom riječju – izvanredno.
Prije 2-3 godine počeo sam čitati Križ Života, međutim, s vremenom je počelo dolaziti do velikog pada kvalitete u tekstovima, pogotovo koji su pisani od strane urednika.

Nedavno sam stavio jedan komentar na temu jednog članka na navedenom portalu, komentar nikoga nije pljuvao niti omalovažavao nego je samo pobliže pokušao razjasniti jednu dilemu, međutim, komentar nikad nije objavljen. Poslao sam mail redakciji, zatim privatnu poruku uredniku, međutim – odgovora nema.

Također, u potpunosti se slažem da je i izbor kolumnista (npr. Anna Marija Grünfelder), blago rečeno, prilično dvojben.

A što se tiče napisa o abdikaciji pape, umjesto da ga brane, između tekstova pisanih na portalima tipa indeks.hr (za koje je više nego očito u čijoj su službi) i na Križu života, razlike gotovo da i – nema.

Nažalost, od jednog portala koji je mnogo obećavao, ostala je samo ljuštura sa povremeno kojim kvalitetnim tekstom.

Ionako, tekstovi koje nudi glas koncila (i tiskana i virtualna inačica) te ika, dovoljni su za upućivanje vjernika laika u sve bitne vijesti koje se tiču katoličke vjere.

Lijep pozdrav,

B. K.


Poštovanje,
želim Vam samo ukratko izrazit podršku za komentar o portalu KŽ
svako dobro!!

I.P.


Poštovani,

Ponukana pročitanim na Vašem webu, upravo sam bila na stranici Križa (što inače ne činim jer od početaka znam kakav mu je „profil“) pa mi je „upalo“ u oci kako se na njemu nalaze linkovi npr. prema IKA-i, KNA-i, Svjetlu riječi i sličnim katoličkim publikacijama. Na taj način, vjerojatno nesvjesno, daje se tom portalu „legitimitet“.

Mozda, kao ideja, ne bi bilo zgorega upozoriti navedene (i druge koje ja nisam nabrojala) portale i pokusati ih navesti da Križu života „oduzmu licencu“ prema svojim linkovima.

Mišljenja sam da je u katoličkom smislu bolja NIKAKVA reklama, nego ZLA i kriva reklama.

Ispričavam se ako sam Vas „ugnjavila“, ali nisam to mogla prešutjeti, „malo“ me to zasmetalo kad sam pogledala stranicu KŽ.

Zahvaljujem na strpljenju uz Božji blagoslov

M


Cijenim vaš trud u obrani katoličke vjere. Inače, pratim Vas već 2 godine na blogeru jer i sam imam vjerski blog. Postujem tudja mišljenja ali su mi smetale neke očite neistine, napisane na tim blogovima, o katoličkim vjerovanjima i djelovanju KC. Zato sam Vam zahvalan što ste branili našu vjeru te time pomogli i meni da bolje upoznam svoju vjeru.

Portal križ-života nisam često posjećivao jer sam nakon kratkog vremena shvatio da na tom portalu pokušavaju “strpati u isti koš” mnogo stvari. Jednostavno, dok sam čitao taj portal nisam se osjecao sigurnim je li to što pišu istinito jer mi se sve učinilo previše liberalnim.

Nastavite i dalje djelovati putem weba te tako siriti istinu, naravno, uvijek ostajući vierni KC jer je ona stup i uporište istine.

Mir i dobro!

J.K.

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena – Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Preporučujemo

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2020. Sva prava pridržana.