Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.
Izbornik

Referendum za brak

Kategorija: Prenosimo

Priopćenje građanske inicijative „U ime obitelji“ prenosimo u cijelosti. Pozivamo sve naše cijenjene čitatelje da svim srcem, onako kako najbolje mogu, podrže ovu inicijativu.

 

Poštovani/Poštovana,

Brak i obitelj su osnovne jedinice društva kakvog poznajemo. Ove ključne institucije podvrgnute su velikim iskušenjima kojima se želi promijeniti njihova struktura: Brak = Žena + Muškarac.

Stoga Vas pozivamo da se pridružite građanskoj inicijativi „U ime obitelji“ koja okuplja pojedince, obitelji, građanske udruge i pokrete – sve koji drže da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Ova građanska inicijativa dobila je potporu svih većih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Cilj nam je kroz zajedničko djelovanje osigurati raspisivanje referenduma kojim će se u Ustav Republike Hrvatske unijeti odredba da je brak jedino životna zajednica žene i muškarca.

Smatramo da brak, kao zajednica žene i muškarca, proizlazi iz vrijednosti, kulture i tradicije našeg naroda, da je važan dio nacionalnog identiteta te treba imati trajnu zaštitu Ustava Republike Hrvatske.

Referendumsko pitanje glasi:

JESTE LI ZA TO DA SE U USTAV RH UNESE ODREDBA PO KOJOJ JE BRAK ŽIVOTNA ZAJEDNICA ŽENE I MUŠKARCA?

Ciljevi referenduma su:

  • Osigurati da Ustav i zakoni Republike Hrvatske definiraju brak jedino kao životnu zajednicu žene i muškarca
  • Jamčiti zakonsku zaštitu djece, braka i obitelji te spriječiti izjednačavanje istospolne zajednice i braka
  • Zaštititi djecu od usvajanja od strane istospolnih parova
  • Učvrstiti pouzdanje svima koji cijene općeljudske vrijednosti da zajednički možemo donositi pozitivne promjene u hrvatskom društvu

Za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti najmanje 375.000 potpisa građana u roku od 15 dana. Potpisi će se prikupljati od 12. do 26. 5. 2013. na više od 2.000 mjesta na području Republike Hrvatske.

Prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma možete podržati tako da:

a) Potpišete zahtjev za raspisivanje referenduma
(lokacije prikupljanja potpisa možete naći na www.uimeobitelji.net/lokacije)

b) Informirate što više ljudi o ovoj inicijativi (e-poštom, pismom, razgovorom) – sve podatke možete pronaći na www.uimeobitelji.net , facebook.com/UimeObitelji, twitter.com/uimeobitelji 

c) Prijavite se za volontiranje i prikupljanje potpisa od 12. do 26. 5. 2013. na mjestu za prikupljanje potpisa u svom mjestu/gradu (sami odredite dan i vrijeme svog „dežurstva“) – pošaljite e-pismo na volontiraj@uimeobitelji.net, nazovite 095 8811 117 ili se javite koordinatoru svoje udruge ili zajednice.

Unaprijed zahvaljujemo na Vašoj potpori,

Građanska inicijativa
„U ime obitelji“

Zagreb, 24. travnja 2013

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena – Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Preporučujemo

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2020. Sva prava pridržana.