Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.
Izbornik

Sjećanje na tužan dan – petstota obljetnica reformacije

Na današnji dan (31.10.2016.) mnogi slave petstotu godišnjicu reformacije. Većina medija u Hrvatskoj se utrkuje kako u što pozitivnijem svjetlu prikazati reformaciju, kao da smo neka protestantska zemlja. Gotovi svi, pa i najviši katolički dužnosnici, nastoje biti iznimno politički korektni, pa se silno trude pronaći pozitivne strane protestantizma, a najviše se pohvaljuju protestantski prijevodi Biblije na narodne jezike, te u svezi toga doprinos popularizaciji Biblije. No, za katolike istina treba biti važnija od političke korektnosti. Pa poradi te istine podsjećamo na tekst koji smo objavili prije 7 godina. Katolička crkva je od izuma tiskarskog stroja (1456.) pa do prve protestantske Biblije (1520.) tiskala ovu svetu knjigu u 626 izdanja, od čega su 198 bila na narodnom jeziku. Još prije Lutherovog rođenja Biblija je samo na njemačkom jeziku doživjela 9 izdanja, a njegovoj Bibliji prethodilo je čak 27 izdanja (opširnije vidi ovdje).

Osim što se popularizacija Biblije potpuno pogrešno pripisuje isključivo protestantima, često se krivo tumače i riječi našega Gospodina Isusa Krista: ,,Neka svi budu jedno; kao što si ti, Oče, u meni i ja u tebi, tako neka i oni u nama budu jedno, da svijet vjeruje da si me ti poslao!” (Iv 17, 21), pa stoga podsjećamo na naš tekst objavljen u svezi toga prije 3 godine: Ekumenski put – do hereze.

Danas je tužan dan, jer se sjećamo naše braće u Kristu koja su se odijelila od majke Crkve, te time ozbiljno dovela u pitanje spas svojih duša (opširnije vidi ovdje).

Uredništvo

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena – Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena – Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Preporučujemo

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2020. Sva prava pridržana.