Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.

Francuska nakon 26.5.2013. – svjetsko uporište antidženderizma

Kategorija: Dženderizam

Ovo iznimno veliko mnoštvo Francuza koje protestira protiv nedavno proglašenih izmjena francuskog Građanskog zakona kojima se daje zajednicama homoseksualaca mogućnost da se registriraju pod imenom „brak“ i da posvajaju djecu, uz istodobno izbacivanje riječi „majka“ i „otac“, te „muž“ i „žena“ iz svih službenih dokumenata i postupaka (nisu se još sjetili zakonodavci zabraniti riječi „djed“, „baka“, „sestra“ , „brat“, „stric“ … do zgode) – procjenjuju francuska policija i neskloni mediji na 150 tisuća…

Organizatori iz „La Manif pour Tous“ procjenjuju mnoštvo koje se na njihov poziv okupilo na prostranom trgu pred pariškom palačom „Les Invalides“ na milijun ljudi.

Mnoštvo koje se iz svih dijelova Francuske okupilo u Parizu NAKON što su ideologijom zaslijepljeni dženderisti donijeli zakon kojim se vrijeđa i bazični moralni osjećaj, i zdrav razum i svaku zdravu francusku tradiciju potvrđuje da u toj zemlji opozicija dženderizmu nije rezignirana, nego spremna na dugu borbu. U svojem govoru na demonstracijama – koji neki već ocjenjuju povijesnim – predsjednica udruge „La Manif pour Tous“ Ludovine de La Rochère  poručuje:

Stalno ponavljaju da je to društveni zakon, napredan zakon. Kako da im vjerujemo? O kakvom to oni napretku govore? Vjerojatno o svom vlastitom: o trgovanju tijelima, o iznajmljivanju utroba, o lažima. Da, sada možete imati dva oca i dvije majke. Ono što priroda ne dopušta, to si oni dopuštaju…Još donedavno tome bismo se smijali. Danas zbog toga plačemo i gnjevni smo na te lažne proroke napretka i modernosti koji misle da ih ništa ne može zaustaviti… Naša je zadaća golema ali bitna. Ima nas mnogo u Francuskoj i u inozemstvu. Cijeli nas svijet gleda, jer su se Francuzi opet usudili ustati protiv tiranije manjine… „Manifestacija za sve“ bit će odsada tu, trajno, u francuskom i europskom pejzažu. Aktivno sudjelujemo u društvenom životu sa svojim uvjerenjima i vrijednostima.

„Manifestacija za sve“ ima tri zadatka da bi zaštitila obitelji, što smatramo krunskim kamenom našega društva. Kažem to u množini.

1. zadatak: ukidanje zakona o braku za sve. Ako ne sutra onda preksutra. Borit ćemo se da spriječimo neposredne posljedice, a to su medicinski potpomognuta oplodnja i nadomjestak za majku-rodilju.

2. zadatak: podržavati sve hrabre ljude dobre volje koji će braniti te vrijednosti u društvu: gradonačelnike, zastupnike, druge dužnosnike, sve one koji će javno govoriti protiv braka za sve.

3. zadatak: boriti se za priznavanje ljudskoga bića kao muškarca ili žene, i braniti najslabije.

Borit ćemo se protiv rodne ideologije na kojoj se temelji zakon o „braku za sve“. Zalagat ćemo se protiv širenja te ideologije, napose u školama. Vodit ćemo istraživanja, objavljivati proučavanja, bit ćemo aktivisti.

„Manifestacija za sve“ postala je neizbježiva, nastavit će rasti, strukturirati se, da bi imala još veću težinu u javnoj raspravi. 

Ovaj važni govor Ludovine de La Rochère  u cijelosti je dostupan na hrvatskom jeziku[1].

Tektonski značaj masovnog antidženderističkog pokreta u Francuskoj prepoznaju i u SAD-u – zemlji u kojoj je dženderizam i nastao te uhvatio vrlo duboke korijene u najnovijom varijantom liberalne ideologije prožetom svijetu američkih sveučilišta i masovnih medija: ovo što se događa u Francuskoj uvelike nadmašuje domašaj sada već desetljetnog hrvanja američkih kršćana i konzervativaca sa tamošnjim dženderizmom.[2]

Zakon kojega je ministrica pravosuđa Christiane Toubira branila pred parlamentom riječima da „treba oteti djecu determinizmu vjere i obitelji“ prošao je u Donjem domu francuske Narodne skupštine sa 331 glasom za i 225 glasom protiv, a u Senatu sa 171 glasom za i 165 glasova protiv. Predsjednik države Hollande – čija Socijalistička stranka stoji iza zakona – proglasio je taj protu-ljudski i protu-Božji zakon 18. svibnja 2013. godine.

Sa punom sviješću da su francuski dženderisti osobito uzrujani korištenjem naziva “résistance” (dakle, naziva koji budi asocijacije sa pokretom otpora njemačkoj okupaciji iz II. svjetskog rata) za pokret koji se suprotstavlja političkoj agendi iznikloj iz rodne ideologije [4] Ludovine de La Rochère, kliče na kraju svojega govora[5]:

Budite spremni.

Budući naraštaju računaju na vas.

Ne ćemo odustati, nikada, nikada, nikada!

Živjela čovječnost!

Živjela Francuska! 

Okupljeni narod se ne doimlje ni rezignirano, ni ogorčeno: moćno jedno mnoštvo.

Nekoliko stotina mlađih demonstranata je ostalo na mjestu manifestacije nakon što je ona službena završila: na poziv policije da se mirno raziđu, uzvratili su prkosnim stavom i skandiranjem „ovo će eksplodirati“, „socijalistička diktatura“ i „novinari kolaboracionisti“. Demonstranti su bacali razne predmete prema policiji – od boca do ograda koje je sama policija bila postavila. Na sreću, sukob nije eskalirao do ekstremnog nasilja i nije bilo teško ozlijeđenih. Ministar unutarnjih poslova Manuel Valls izvješćuje o 293 uhićene osobe.[3]

Iz UMP, stranke prethodnog francuskog predsjednika Sarkozya, najavljuju da će zakon koji oduzima čast braku i obitelji, oni ukinuti čim ponovo dođu na vlast.[6] 

Tako bi Francuska – nakon što je postala petnaesta zemlja koja je donijela zakon o gay „braku“ – mogla biti prva koja će ga i ukinuti. Ako je neka druga zemlja ne preduhitri.

 Dario C.

Slika: La Manif pour Tous

 

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena - Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena - Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Donacije

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2023. Sva prava pridržana.