Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.

Kristološki pokret otpora protiv dekristijanizacije hrvatskog društva

Objavljeno: 23. svibnja 2013.
Kategorija: Aktualno

Na mnogim mjestima u Bibliji, osobito u posljednjoj biblijskoj knjizi – knjizi Otkrivenja, govori se o konačnoj borbi između Krista i đavla koja će se događati u posljednjim vremenima. U tim vremenima živimo sada. Zapravo, ta vremena su nastupila poslije Isusova uskrsnuća i uzašašća na nebo. To su vremena Crkve.

I dok iščekujemo konačni Isusov dolazak, njegovo obećanje da će doći u slavi, moramo znati da se protiv Zloga treba boriti snagom Kristove ljubavi i da će se Krist proslaviti upravo u onom trenutku kada čovječanstvo dobrim dijelom pomisli da se on neće niti pojaviti i da je govor o njegovoj proslavi bajka. Naime, baš u onom trenutku kada đavao koji će se očitovati kroz djelovanje raznih antikrista – protivština evanđelju pomisli da je trijumfirao, pojavit će se Krist koji će svojim trijumfom konačno pobijediti zlo. I sotonski poraz bit će tragičan u onoj velikoj mjeri u kojoj je on pomislio da je pobijedio Krista.

No, za to nam treba strpljivosti, molitve, ljubavi za prema neprijateljima i prema onima nas napadaju i zlostavljaju. Kristova pobjeda koje smo dionici nas će dovesti do konačne proslave. Zlo će se u mnogim oblicima pojavljivati sofisticirano, pa će na razne načine pokušati dokazati kako je grijeh i negativnost, nešto dobro, pozitivno, nešto što je u skladu sa ljudskim pravima. Događat će se, i događa se dijabolično-sotonska inverzija vrijednosti. Moramo znati, prožeti Kristovim žarom u svojem srcu čitajući znakove vremena kako se taj duh Zloga očituje u svijetu, a osobito na prostorima u kojima živimo. Zlo se može očitovati i otvoreno, bijesno, napadački i otvoreno huliti na Krista.

Zbog toga mislim da je građanska akcija U ime obitelji, kojoj je cilj prikupiti potpise za referendum da se u Ustav RH uvede definicija braka kao zajednice muškarca i žene posebno razbjesnila Zloga. Zli, đavao, sotona, stara zmija, Lucifer, Levijatan, Belijal, ne znam kako ga sve možemo nazvati na osobit način je instrumentalizirao radikalne bojovnike ateističko-antikršćanske provenijencije, ne samo da se ne slože sa tom inicijativom, nego da bijesno, fanatično, nedemokratski i primitivno verbalno i fizički nasrću na sve one požrtvovne i hrabre pojedince koji žele svjedočiti za dostojanstvo braka i obitelji. Antiteisti, borbeni ateisti, pojedini gay aktivisti pokušavaju na razne načine spriječiti tu građansku akciju, pa se događa da se metodom koja asocira na metodu jurišnih odreda (SA) hitlerovske provenijencije služe pojedincima kako bi ponizili i uništili taj projekt. Zastrašivanja, verbalni i fizički napadi, veličanje sotone („non serviam“, „hail satan“) na raznim internetskim forumima, komentarima članaka na internetu i poziv na sveopću mržnju. To su metode pojedinih antikatoličkih udruga i pojedinaca.

Incidenti u Zagrebu, Splitu, Rijeci najviše govore o naravi mentalnih sklopova i duhovnosti onih koji se upuštaju u fizička i verbalna zastrašivanja neistomišljenika. Ali ono što je zastrašujuće i sotonski jest činjenica da takvi pristupi i incidenti nisu spontani, nego organizirani i orkestrirani. Ne treba nas čuditi šutnja udruga „civilnoga društva“ upravo iz razloga što baš te udruge u jednom solidnom dijelu participiraju u toj opskurnoj propagandi.

Takva propaganda, širenje mržnje i zastrašivanje katolika da izreknu svoj stav ima svoju logistiku u medijima. Mediji, osobito Jutarnji list perom novinarke koja je izvještavala o incidentu na zagrebačkom Cvjetnom trgu, gdje su aktivisti udruge za obitelj djelovali nisu krili svoje oduševljenje divljačkom i antidemokratskom napadu na te aktiviste. Čak štoviše. Baš takvi mediji i novinari koji odobravaju fizičko i verbalno nasilje sami potiču mržnju prema Katoličkoj Crkvi i cilj im je u društvu stvoriti klimu progona, nasilja, javnog linča, promicanja mržnje, prijekog suda za istinske katolike. Riječ je o sustavnom razaranju svega onoga što Crkva naviješta.

Sotona se služi svojom četom sastavljenom od pojedinaca koji nisu ni svjesni da mu pripadaju, kako bi uništio Krista i njegovo evanđelje. Upravo zbog toga Crkva mora okupiti četu Kristovih vojnika vjernih evanđelju, osobito mladih koji će se snagom Duha Svetoga i pouzdanja u Isusovu Majku boriti snagom molitve, ljubavi praštanja, ali i lucidnog apologetskog obrazlaganja protiv te sotonske čete čiji su pripadnici svoje ruke i čelo zapečatili njegovim „pečatom“ (simbolika – svoj um i srce, tj. čelo i svoja djela, tj. ruke predali su Zlome).

Razne antikatoličke sekte, drugim riječima udruge, također imaju veliku ulogu u pokušaju dekristijanizacije Hrvatske. Uz njih stoje mediji i pojedinci iz javnog života. Ali neka budu svjesni da će naići na vrlo žilav otpor onih koji žele služiti Kristu i njegovoj Crkvi. Ako već likuju da će Crkva zbog određenih kriza i katarze kroz koje prolazi propasti, te da će vjera u Krista biti prevladana, bilo bi dobro da se sjete činjenice da su razni njezini neprijatelji kroz dva milenija kršćanstva to priželjkivali. No, oni su otišli, a evanđelje i Krist ostaju. Stoga, prije nego se usude još agresivnije aktivirati u napadu na Krista i Crkvu, od nas će dobiti odgovor na temelju kojega ćemo djelovati, a taj odgovor glasi: „Regnare Christum volumus“ – „Hoćemo da Krist vlada“! To neka im je na znanje i ravnanje!

vlč. Pavle Primorac

foto: WikiPaintings

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena - Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena - Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Donacije

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2024. Sva prava pridržana.