Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.

Molitva za savjest zastupnika i spas djece od zamrzavanja

Objavljeno: 11. srpnja 2012.
Kategorija: Događanja

Odgovarajući pozivu hrvatskih biskupa, vjernici Zagrebačke nadbiskupije u organizaciji Hrvatskog katoličkog zbora MI pozivaju na molitvu, post i pokoru s nakanom da zastupnici pri glasovanju o Zakonu o medicinski pomognutoj oplodnji slijede glas savjesti – DA SAVJEST BUDE IZNAD STRANAČKE STEGE – i da ne dopuste zamrzavanje i manipuliranje nevinim ljudskim bićima, te da kao narodni predstavnici sačuvaju hrvatski narod od pogubnih i nesagledivih posljedica ovako lošeg Zakona koji gazi dostojanstvo ljudskog života i razbija obitelj. Jednako tako, molitva će biti i zadovoljština Bogu za silne grijehe uperene protiv života, braka i obitelji, te za spas Hrvatskog naroda.

Molitveno trodnevlje započinje cjelodnevnim klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom u crkvi Sv. Marka na Gornjem Gradu, koja je smještana između zgrade Hrvatskog Sabora i Hrvatske Vlade. Klanjanje će se održati u srijedu 11. srpnja od 9.00 do 18.00 sati, istoga dana kada će saborski zastupnici raspravljati o kontraverznom prijedlogu Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji.  Na klanjanje su pozvani svi vjernici u vremenu koje im najbolje odgovara.

U četvrtak, 12. srpnja u 18.00 sati u crkvi sv. Marka će se služiti Sveta Misa, nakon koje slijedi molitveno bdijenje.

U petak, 13. srpnja, na dan glasovanja, pozivaju se vjernici katolici da poste i prikažu žrtve za saborske zastupnike i Domovinu Hrvatsku.

Kontakt osoba:
Mirjana Anđić

 

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena - Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena - Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Donacije

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2024. Sva prava pridržana.