Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.

Molitva za trijumf katoličke vjere

Objavljeno: 27. kolovoza 2023.
Kategorija: Duhovna misao

Svemogući vječni Bože, Oče, Sine i Duše Sveti, klečimo pred Tvojim Veličanstvom i od srca Ti zahvaljujemo na neprocjenjivom daru katoličke vjere, koju si nam se udostojio objaviti po Isusu Kristu – pravom Bogu i pravom čovjeku. Primili smo ovo božansko svjetlo u svetom krštenju i obećali Ti da ćemo tu vjeru čuvati neoskvrnjenu do smrti.

Umnoži u nama svoj dar katoličke vjere. Neka Tvojom milošću bude ojačana i nepokolebljiva. Umnažaj u nama svakodnevno spoznaju ljepote i dubine katoličke vjere, kako bismo živjeli u dubokoj radosti Tvoje božanske istine, spremni radije sve žrtvovati nego kompromitirati ili izdati ovu vjeru. Udijeli nam milost da budemo odlučni umrijeti tisuću smrti čak i za jedan članak vjeroispovijesti.

Prihvati milostivo naš čin poniznog kajanja za sve grijehe koje su protiv katoličke vjere počinili laici i klerici, osobito visokopozicionirani klerici koji su, suprotno svečanim obećanjima da će biti učitelji i branitelji integriteta katoličke vjere danima na svome ređenju, postali pobornici hereze, trujući stado koje im je povjereno i teško vrijeđajući božansko veličanstvo Isusa Krista, Utjelovljenu Istinu.

Udijeli nam milost da u nadnaravnom svjetlu vjere vidimo sve događaje u našem životu i goleme kušnje kroz koje trenutno prolazi naša Sveta Majka Crkva. Neka vjerujemo da ćeš iz goleme duhovne pustinje našeg vremena Ti iznjedriti novi procvat vjere koji će krasiti vrt Crkve novim djelima vjere i oglasiti novo doba vjere.

Čvrsto vjerujemo da je katolička vjera jedina prava vjera i religija za koju Ti pozivaš svakoga čovjeka da je dobrovoljno prihvati. Po zagovoru Presvete Marije, pobjednice nad svim krivovjerjima, i velikih mučenika i ispovjednika vjere, neka sveta, katolička i apostolska vjera ponovno pobijedi u Crkvi i u svijetu, da nitko ne propadne, nego da spozna Isusa Krista, jedinog Otkupitelja čovječanstva, i po ispravnoj vjeri i pravednom životu postigne vječnu sreću u tebi, o Presveto Trojstvo, Oče i Sine i Duše Sveti. Neka Ti je svaka čast i slava u vijeke vjekova. Amen.

+ Athanasius Schneider, pomoćni biskup Nadbiskupije Svete Marije u Astani

 

Slika: Corpus Christi procesija, Arcadi Mas i Fondevila (1887.)

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena - Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena - Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Donacije

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2024. Sva prava pridržana.