Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.

Misa svih vremena

Kategorija: Sakramenti

Od nedavno smo dobili prijevod dokumentarnog filma „Savršena oluja. Misa svih vremena, epizoda 2“, drugog dijela trilogije o latinskoj misi. Film s prijevodom možete pogledati ovdje.

Ovaj film govori o tome kako je nastala Novus ordo misa (nova misa) nakon Drugog vatikanskog sabora. Mnogi će se šokirati kada saznaju da je nova misa uobličena u oštroj suprotnosti s onim što je naložio dokument Drugog vatikanskog sabora Sacrosanctum concilium o reformi liturgije. O tome smo već nešto pisali u analizi motuproprija Traditionis custodes.

Nova misa je proizvod određenih okolnosti i malverzacija glavnog arhitekta nove mise nadbiskupa Annibalea Bugninija koji je bio član masonske lože.

Ukratko, nova misa nema gotovo ništa s Drugim vatikanskim saborom, ali ima s „duhom Drugog vatikanskog koncila“ i njegovim inspiratorima, modernistima, koje je Crkva osudila.

Nova misa jest valjana jer ju je odobrio papa, ali njezina protestantizirana struktura dozvoljava devijacije koje ponekad zalaze u područje hereze.

Uredništvo

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena - Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena - Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Donacije

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2023. Sva prava pridržana.