Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Katolik.hr
Razlozi nade koja je u nama.

Pohvala za www.katolik.hr

Objavljeno: 24. kolovoza 2012.
Kategorija: Pisma čitatelja

Dugo se vremena spremam da ovo napišem. A konačno sam za to našao vremena. Prije svega, čestitao bih vam na sjajnom apostolatu kojeg imate sa ovom predivnom stranicom. Ovako nešto je potrebnije od zraka kojeg udišemo! Moram priznati da sam osobno vrlo sumnjičav prema sadržajima koje pronalazim na internetu, a tako sam i početku bio prema Vašoj stranici. No vrlo brzo ste me razuvjerili. Čitajući stranicu “Što je Katolik.hr?” pročitao sam:

Napomena: www.katolik.hr nije službena internet stranice hrvatske Katoličke Crkve.  U skladu sa dekretom pape Urbana VIII i uredbom II vatikanskog koncila, autori izjavljuju da nemaju nakanu preteći sud Crkve ni u čemu u sadržajima ove stranice. Posebice se to odnosi na nadnaravnost prirode događaja i poruka koje će između ostalog biti na ovoj stranici. Taj sud pripada kompetentnom autoritetu Crkve, kome se autori potpuno podvrgavaju. Riječi poput “ukazanja, čudesa, poruke” i slično imaju ovdje vrijednost ljudskog svjedočenja.

Ne mogu Vam opisati koliko sam bio sretan kad sam pročitao ovako nešto. Ovo je definitivni jamac da se radi o potpuno pravovjernoj stranici!

Treba i pohvaliti kako ste i mudro uočili današnju suvremenu pošast: modernizam. To je nešto što se prilično uvuklo u Crkvu, a po meni predstavlja veliku opasnost! Kako ste lijepo napisali u članku Modernizam i pape, modernizam je sv. Pio X. nazvao sintezom svih hereza. Sa dobrim razlogom! No ne trebamo se bojati i trebamo ustrajati u istini kao što to i radi Vaš portal.

Modernisti bi htjeli izbaciti govor o paklu, grijehu i sudu. Pa još malo i ispast će da grijeh ne postoji. Grijeh itekako postoji i potrebno se kajati. I možemo reći da je Bog je milostiv, ali Bog je i pravedan! I možemo se nadati da ćemo biti spašeni, ali samo ako se krijepimo svetim sakramentima. A posebice bih istaknuo važnost sv. ispovijedi.

Dotaknuli ste se i ekumenizma. Meni je osobno pomalo smiješna ta ideja o ekumenizmu u kojem bi se mi katolici trebali ispričavati protestantima. Pa tko se tu od koga otcijepio? To je zaista odlično objašnjeno u članku: Ekumenski put – do hereze.

Posebno mi je i drago što ste obradili i jedan biser za kojeg Hrvatska može biti jako sretna. To je naš predragi svećenik Zlatko Sudac. Nevjerojatno je sa kakvim se problemima susreće ovaj, usudio bih se reći, sveti svećenik. Jasno je da Vi na katolik.hr jako dobro razlikujete duhove i Bogu hvala na Vašem članku o vlč. Zlatku. Kao veliki štovatelj sv. Pija iz Petrelcine, neizmjerno sam zahvalan Bogu za dar Zlatka Sudca. Ali očigledno da prorok nije dobrodošao u svojem kraju…

Ali jedna stvar sa Vaše stranice me potpuno osvojila. To je zaštitnik kojeg se odabrali: blaženi Ivan Merz. Što reći o čovjeku koji je toliko naglašavao važnost euharistije, ispovijedi. Kako moramo biti poslušni papi i kako je papa vidlljivi i živi Krist na zemlji. Ivan Merz je i toliko govorio o krijeposti čistoće koja je nevjerojatno važna. Ali smo došli do toga da se tome ovaj suvremeni pokvareni svijet izruguje.

Izdvojio sam samo mali dio onoga što treba pohvaliti. Jer ponudili ste toliko sadržaja koji nam zaista pomažu! Vjerujem da niste ni svjesni koliko potrebno ovo što radite. Zazivam na Vas Božji blagoslov, a posebice Vas stavljam pod moćnu Marijinu zaštitu.

Hvaljen Isus i Marija

Goran Jurković

Apologetska udruga bl. Ivan Merz
Put Lokve 8, Kožino, Zadar

Na braniku

Duh vremena - Apologetski priručnik br. 2

Duh vremena - Apologetski priručnik br.2 je treće nakladničko djelo Apologetske udruge bl. Ivan Merz. U knjizi se nalazi 37 odabranih apologetskih tekstova koje su napisali četiri autora, članovi i suradnici Udruge. Predgovor knjizi je napisao danas jedan od najvećih branitelja vjere, biskup Athanasius Schneider.

Saznajte više

Donacije

"Svatko neka dade kako je srcem odlučio; ne sa žalošću ili na silu jer Bog ljubi vesela darivatelja."

IBAN: HR8523400091110376905
(BIC: PBZG HR 2X)

Donacije

Pretplatite se za novosti

Kupite naše knjige

Izradio Mate Mišlov za Katolik.hr
Autorska prava 2024. Sva prava pridržana.